Recordaantal bezoekers Duinendag

Tijdens de Duinendag was er vanalles te beleven: van broodjes bakken en braakballen uitpluizen tot samen een mooi stuk hout zagen. Meer dan 200 kinderen en hun (groot)ouders, tantes en buurmannen hebben zich afgelopen zondag geen moment verveeld! Rondom Bezoekerscentrum Tenellaplas gingen grote en kleine speurneuzen op ontdekkingstocht in de natuur. Het Zuid-Hollands Landschap en IVN Voorne Putten Rozenburg kijken terug op een geslaagde dag, mede dankzij vele vrijwilligers.

Zelf doen

“Ik vond het geweldig omdat ik de vogels van heel dichtbij kon zien!” zei een kleine bezoeker moe maar stralend, toen de boswachter vroeg waarom het zo leuk was geweest. Mirjam Eikelenboom, boswachter bij het Zuid-Hollands Landschap, voegt toe: “Het weer was fantastisch en ik heb ontzettend veel blije gezichten gezien.” Volgens haar ligt de kracht van de Duinendag in het persoonlijke contact en het zelf ervaren. “Door zelf met een schepnetje het water in te gaan of een kriebelbeestje te voelen.” Dankzij de enthousiaste verhalen en uitleg van de vrijwilligers beleefden de kinderen de natuur met al hun zintuigen.

Boswachter Mirjam Zuid-Hollands Landschap

Veel dank aan alle vrijwilligers! Zonder jullie enthousiasme en aanwezigheid kunnen we de Duinendag eenvoudigweg niet organiseren.

Boswachter Mirjam Zuid-Hollands Landschap

  • Bonnenpolder: unieke aankoopkans

    Tussen Rotterdam en Hoek van Holland ligt de Bonnenpolder, een groen landschap dat onder hoge druk staat door de nabijgelegen kassen en haven. Veel planten en dieren zijn hier al verdwenen. Help mee deze polder…

    Lees verder

    Lees verder
  • Nazomer fietsrondjes

    Welke route je ook kiest, elke tocht biedt een unieke combinatie van natuur en geschiedenis. We wensen je veel fietsplezier!

    Lees verder

    Lees verder
  • Vacatures

    Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

    Lees verder

    Lees verder